Aantal personen: 4
2 grote zoute haringen (± 600 gr) of 4 haringfilets
(± 450 gr)
voor de marinade:
2 eetlepels wijnazijn
3 eetlepels olie
1 eetlepel water
4 eetlepels tomatenketchup of chilisaus
1 eetlepel suiker
8 witte of zwarte peperkorrels
1-3 eetlepels sherry
garnering:
3 eetlepels fijngesnipperde rode ui
3 eetlepels geknipte dille
Fileer de haringen, of vraag uw vishandelaar dit voor u te
doen.
Snijd de filets in 2 cm brede stukken en leg ze zodanig in een
schaal dat het lijkt of ze nog 1 geheel zijn.
Vermeng de ingrediënten voor de marinade, giet de
marinade over de haringen en strooi de ui erover.
Laat de haringen enkele uren (liefst een hele nacht) in de
marinade liggen.
Strooi de geknipte dille vlak voor serveren erover.
(koel bewaren).
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |